Rocqawali – The Sufi Rock’n’roll | Stephan Grabowski

Rocqawali – The Sufi Rock’n’roll

Rocqawali – The Sufi Rock'n'roll

Det andet album jeg har arbejdet på i år udkommer her i December 2014, med bandet Rocqawali. Et usædvanligt møde mellem traditionel Qawali sufimusik og 70ér inspireret vestlig rock´n´roll.

På baggrund af min ide´er det lykkedes os at etablere et samarbejde med den enestående Sufisanger
Ejaz Sher Ali fra Pakistan. Han er en del af den, sandsynligvis mest anerkendte, qawali-familie af sangere i asien siden Nusrat Ali Fateh Khan, – Nemlig: Sher Ali & Mehr Ali .

Jeg har altid følt at der var et dybt element af rock´n´roll i Qawali, da det er musik der er smuk og meget vild på én gang.

For mig er det at søge tilbage til kernen i rock, usminket, kompromisløst og utæmmet.
Qawali er en over 1000 år gammel tradition. Den spilles traditionelt af en eller 2 baja spillere, (lille Harmonium), en tablaspiller, 1-3 sangere og så et kor der også klapper rytmisk til. Det er trancemusik med sange der oftest varer mellem 6 og 30 minutter og teksterne er meget spirituelle.

Vi har i stedet indspillet det med en vestlig rytmegruppe og helt klassisk :
Alle på en´gang og uden nogen form for overdubs.

Ejaz Sher Ali

Ejaz Sher Ali

Albummet ”The Sufi Rock´n´roll” udkommer til november 2014 på Oneworld. Bandet har allerredet være DMA nomineret i 2013 for sangen ”Ali Maula”
Albummet får desuden cover af den legendariske James Marsh der stod bag samtlige af Talk Talk´s nu klassiske covers.


Ali Maula
(musik/tekst: Rocqawali)

← News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *